-
Čas přípravy10 min
-
Doba vaření10 min
-
Porce4
-
Celkový čas20 min
Špagety aglio e olio e peperoncino
Špagety aglio olio e peperoncino je naprosto jednoduché jídlo, které obsahuje pouze pár ingrediencí, ale přesto je tak dobré. Jsou to v podstatě špagety s česnekem, olivovým olejem a chilli papričkami. Pokud vynecháte papričky jedná se o recept Aglio e olio, který pochází z Neapole.
Suroviny na aglio e olio e peperoncino
- 450 g špaget
- 60 ml olivového oleje
- 6 stroužků česneku
- čerstvá chilli paprička (podle chuti a pálivosti)
- sýr ideálně parmezán nebo pecorino volitelné
- hrst nasekané petrželové natě volitelné
TIP: Běžně v obchodech můžete sehnat tzv. chilli vlásky. Jsou to sušené chilli papričky, které jsou nakrájeny na velmi tenké proužky, které se do tohoto jídla hodí a navíc skvěle vypadá.
Postup přípravy špaget aglio e olio e peperoncino
- Nejprve si uvařte špagety podle návodu. Měly by být al dente tvz. na skus.
- Mezitím si ve větší pánvi rozpalte olivový olej a přidejte nasekaný česnek a chilli papričku. Takto restujte na mírném plameni pouze pár minutek, pozor, aby se vám česnek nepřipálil.
- Nyní už jen přidejte slité špagety a promíchejte s omáčkou. Pokud chcete přidat bylinky, přidejte nasekanou petrželovou nať.
- Nakonec špagety na talíři posypte strouhaným tvrdým sýrem.
Vyzkoušejte také:
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews